YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (2024)

Lees hier een korte samenvatting

In het kort: zo blokkeer je reclames op YouTube

YouTube krijgt steeds meer (vervelende) reclames en weet steeds beter adblockers te blokkeren. Toch kun je nog steeds advertentievrij naar YouTube kijken. Daarvoor moet je de YouTube-app links laten liggen en gebruikmaken van een browser met goede adblocker.

Dit zijn onze aanraders:

  1. De Brave-browser met ingebouwde adblocker (Shields).
  2. AdGuard-extensie voor Chrome, Firefox, Edge, Opera, Safari en Yandex.
  3. uBlock-extensie voor Chrome, Firefox, Edge en Opera.
  4. ‘Adblock voor YouTube’-extensie voor Chrome.
  5. De betaalde Vinegar-extensie voor Safari.

Met stip op 1 staat Brave, omdat hier geen extra extensies voor nodig zijn. Ook werkt deze adblocker op pc’s, iPhone en Android.

YouTube toont steeds meer advertenties én blokkeert steeds meer adblockers. Dat roept bij veel mensen de vraag op hoe ze YouTube zonder reclames kunnen kijken.

Allereerst kun je natuurlijk kiezen voor een reclamevrij abonnement: YouTube Premium. Met onze tips kun je goedkoop YouTube Premium krijgen. Je krijgt dan ook toegang tot YouTube Music en kunt offline video’s kijken.

Er zijn echter ook enkele tips waarmee je zonder YouTube Premium toch reclamevrij kunt streamen. Wij zochten voor je uit welke mogelijkheden er zijn.

YouTube zonder reclame: stappenplan per browser of apparaat

Helaas is er geen universele oplossing als je reclame op YouTube wilt blokkeren. De methode verschilt per browser en per apparaat. We geven hieronder per browser en apparaat aan welke stappen je kunt zetten om YouTube reclamevrij te kijken.

YouTube-reclame blokkeren met Brave

Voor de Brave-browser kunnen we het kort houden. Deze browser blokkeert advertenties, trackers en pop-ups van derden. Deze functie van Brave heet Shields en staat automatisch aan. Je hoeft er geen extra extensies of add-ons voor te installeren.

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (1)

We hebben op een Android-telefoon, een iPhone en een Windows PC verschillende YouTube-filmpjes gekeken met de Brave-browser. Bij deze testen zijn we geen reclame tegengekomen. Brave Shields is dus een effectieve manier om YouTube zonder reclame te kijken. Brave is overigens een van de beste browsers voor privacy.

YouTube-reclame blokkeren op Google Chrome

Je standaard adblocker is tegenwoordig niet meer voldoende om ervoor te zorgen dat je reclamevrij naar YouTube kunt kijken. Gelukkig zijn er adblockers die hierin gespecialiseerd zijn, zoals ‘Adblock voor Youtube’ voor Google Chrome. Je kunt deze gratis extensie op de volgende manier installeren:

  1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Tik in de zoekbalk ‘Adblock voor Youtube’.
  3. Als het goed is, staat de adblocker die je zoekt nu bovenaan in de zoekresultaten. Klik erop.
  4. Klik vervolgens op de blauwe knop met ‘Toev. aan Chrome’.

    YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (2)

  5. Klik in de pop-up die verschijnt nogmaals op ‘Extensie toevoegen’.
  6. Klaar! Je kunt nu advertentievrij naar YouTube kijken.

Andere adblockers voor Chrome die werken om YouTube-advertenties te blokkeren, zijn uBblock en AdGuard. Ook deze vind je in de Chrome Web Store. Je kunt ze op dezelfde manier toevoegen als hierboven beschreven. Je leest meer over de eerstgenoemde adblocker in onze uBlock-review.

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (3)

YouTube-reclame blokkeren op Firefox

We raden aan om in plaats daarvan AdGuard of uBlock te gebruiken. Met deze advertentie-blokkeerder zijn we namelijk geen YouTube-reclames tegengekomen. Deze extensie installeer je als volgt:

  1. Ga naar de Firefox add-ons homepage.
  2. Zoek via de zoekbalk naar ‘AdGuard’ of ‘uBlock’.
  3. Klik op ‘Toevoegen aan Firefox’.

    YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (4)

  4. Klik in de pop-up die verschijnt nogmaals op ‘Toevoegen’.
  5. Je kunt nu reclamevrij naar YouTube kijken.

Ook op Firefox vind je een speciale adblocker voor YouTube, de ‘AdBlocker voor YouTube’. We hebben deze getest en kunnen concluderen dat hij NIET werkt.

YouTube-reclame blokkeren op Safari

Voor Safari is de oplossing net iets anders. Bij deze browser kun je gebruikmaken van de Vinegar-extensie. Deze extensie vervangt de YouTube-player door minimale HTML. Daardoor verdwijnt ook reclame. Nadeel is wel dat deze extensie niet gratis is. De eenmalige aankoop van de extensie is wel goedkoper dan een premium YouTube-abonnement.

  1. Ga naar de App Store van Apple.
  2. Gebruik de zoekfunctie om ‘Vinegar – Tube Cleaner’ te vinden.

    YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (5)

  3. Betaal en installeer de extensie.

Wil je geen geld uitgeven aan een extensie? Dan kun je op Safari ook voor de AdGuard-extensie kiezen.

YouTube-reclame blokkeren op iPhone of iPad

Als je gebruikmaakt van de YouTube-app op iPhone of iPad is YouTube Premium nemen de enige manier om reclames te vermijden. Het is immers niet mogelijk om extensies van derden in de YouTube-app te installeren.

Gelukkig zijn er ook andere oplossingen. Door YouTube te kijken in je browser, kun je wel reclames mijden op iPhone en iPad. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de Brave-browser of van Safari in combinatie met de Vinegar- of AdGuard-extensie.

YouTube-reclame blokkeren op Android

Voor Android geldt min of meer hetzelfde als voor iPhone. Met de YouTube-app wordt reclames vermijden vrij lastig. Wil je wel advertentievrij YouTube bekijken? Open YouTube dan in een browser die wel reclame kan weren.

De extensie voor Chrome die in dit artikel genoemd wordt is helaas niet compatibel met Android. Brave en Brave Shields werkt wel op je Android-telefoon. Met de volgende stappen kun je meteen aan de slag:

  1. Ga naar de Google Play Store.
  2. Zoek de Brave-browser en klik op ‘Installeren’.
  3. Open de browser zodra de installatie gelukt is. Brave Shields is dan ook meteen actief.
  4. Surf naar youtube.com en geniet van YouTube zonder advertenties.

Ook de combinatie Firefox en AdGuard of uBlock werkt op Android om reclames te weren.

Conclusie: YouTube zonder reclame

De eerste manier om YouTube zonder reclames te kijken, is een abonnement op YouTube Premium. Met YouTube Premium krijg je ook toegang tot YouTube Music en de mogelijkheid om video’s te downloaden.

YouTube gratis kijken zonder reclame wordt steeds lastiger, maar is met een goede adblocker echter nog steeds mogelijk. Wel zul je dan altijd in de browser naar YouTube moeten kijken, want advertenties blokkeren in de YouTube-app zit er niet in.

De beste keuze is Shield, de ingebouwde adblocker van Brave. Doordat de adblocker in de browser ingebouwd is, kun je de adblocker ook gebruiken op mobiel, in tegenstelling tot adblocker voor Chrome.

Wil je wel reclame kijken, maar ben je niet gediend van persoonlijke reclame? Pas dan de privacy-instellingen van YouTube aan. Je kunt gerichte advertenties namelijk uitschakelen.

Veelgestelde vragen: YouTube zonder reclame

Heb je nog vragen over YouTube kijken zonder reclames? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Waarom krijg ik zo veel reclame op YouTube?

Op YouTube kun je miljoenen video’s gratis kijken. Maar zoals bij veel onbetaalde diensten, is gratis niet echt gratis. YouTube is een commercieel bedrijf dat geld wil verdienen. Als jij niet zelf betaalt via een Premium-account, moet YouTube geld aan je verdienen via advertentie-inkomsten.

Hoe krijg ik geen reclame meer op YouTube?

Er zijn twee manieren om geen reclame meer te krijgen op YouTube:

  1. Neem (extra goedkoop) YouTube Premium.
  2. Maak gebruik van een goede adblocker, zoals AdGuard, uBlock of Shields van Brave.

Welke adblocker werkt nog op YouTube?

Wij hebben verschillende adblockers getest en zijn fan van Shields van Brave. Deze adblocker zit standaard ingebouwd in de Brave-browser. Zowel op pc als iPhone en Android wist deze adblocker YouTube-advertenties tegen te houden.

Andere opties zijn AdGuard en uBlock. Deze werken op verschillende browsers waaronder Chrome, Firefox en Edge.

Wat kost YouTube kijken zonder reclame?

Een premium YouTube-abonnement kost €11,99 per maand. Daarmee kun je advertentievrij gebruikmaken van YouTube. Wil je minder betalen voor je abonnement? Lees dan hier hoe je extra goedkoop YouTube Premium kunt krijgen.

Hoe krijg je goedkoop YouTube Premium?

De prijs van YouTube Premium verschilt per land. Als je verbonden bent met een VPN-server in een land waar YouTube goedkoper is, kun je extra goedkoop een abonnement afsluiten. Een goedkoop YouTube-abonnement vind je bijvoorbeeld in Chili, Roemenië en Portugal.

Wat is het verschil tussen YouTube Premium en YouTube Lite?

In Nederland en België is YouTube Premium Lite niet meer beschikbaar. Met dit abonnement keek je advertentievrij naar YouTube-video’s. Met het gewone Premium-abonnement kijk je reclamevrij, maar kun je daarnaast ook offline kijken en gebruikmaken van YouTube Music.

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (6)

Lisanne Vroomen

Techredacteur

Lisanne is een neerlandica met interesse in techniek én een kritische blik. Ze kijkt graag naar de voordelen én nadelen van nieuwe online ontwikkelingen. Ze duikt graag een onderzoek in, maar weet dit ook om te zetten in begrijpelijke taal.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (7)

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland

6 augustus 2024

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (8)

Videoland-abonnement kiezen: wat kost Videoland per maand?

31 juli 2024

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (9)

Top 10 beste waargebeurde films op Netflix

22 juli 2024

YouTube zonder reclame: zo blokkeer je vervelende advertenties - VPNGids.nl (2024)

References

Top Articles
1v1.LOL Unblocked: The Ultimate Guide to Playing Anywhere
Sniper Elite 5 | Coming 2022 | Sniper Elite
It may surround a charged particle Crossword Clue
Best Big Jumpshot 2K23
CLI Book 3: Cisco Secure Firewall ASA VPN CLI Configuration Guide, 9.22 - General VPN Parameters [Cisco Secure Firewall ASA]
Ashlyn Peaks Bio
Okatee River Farms
Jesse Mckinzie Auctioneer
Rochester Ny Missed Connections
Rainfall Map Oklahoma
Phillies Espn Schedule
Simple Steamed Purple Sweet Potatoes
Jasmine Put A Ring On It Age
Oc Craiglsit
Flower Mound Clavicle Trauma
House Of Budz Michigan
Mzinchaleft
Napa Autocare Locator
Danforth's Port Jefferson
Indiana Wesleyan Transcripts
Indystar Obits
Ecampus Scps Login
Bill Remini Obituary
Haunted Mansion Showtimes Near Epic Theatres Of West Volusia
How To Tighten Lug Nuts Properly (Torque Specs) | TireGrades
4Oxfun
Is Poke Healthy? Benefits, Risks, and Tips
Motorcycle Blue Book Value Honda
Noaa Marine Forecast Florida By Zone
J&R Cycle Villa Park
Was heißt AMK? » Bedeutung und Herkunft des Ausdrucks
Chicago Pd Rotten Tomatoes
Adecco Check Stubs
Does Iherb Accept Ebt
Today's Gas Price At Buc-Ee's
Bismarck Mandan Mugshots
Craigslist Lakeside Az
Nba Props Covers
Craigslist Freeport Illinois
Pro-Ject’s T2 Super Phono Turntable Is a Super Performer, and It’s a Super Bargain Too
5A Division 1 Playoff Bracket
Mbfs Com Login
Sarahbustani Boobs
Cleveland Save 25% - Lighthouse Immersive Studios | Buy Tickets
Po Box 101584 Nashville Tn
Florida Lottery Powerball Double Play
Walmart Careers Stocker
The Many Faces of the Craigslist Killer
Craigslist Sparta Nj
Stephen Dilbeck, The First Hicks Baby: 5 Fast Facts You Need to Know
53 Atms Near Me
OSF OnCall Urgent Care treats minor illnesses and injuries
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5745

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.